Op stap! met Mieke

Op stap! met Mieke

47x inspiratie voor een zomer vol beweging, creativiteit, ontspanning en quality time.

Wat mag je verwachten?

 • we gaan veel bewegen: Goede grootmotorische vaardigheden zijn essentieel voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Ze vormen de basis voor het ontwikkelen van evenwicht, coördinatie en lichaamsbewustzijn, wat op zijn beurt bijdraagt aan het zelfvertrouwen en de sociale interactie. Door actief te zijn in verschillende bewegingssituaties, leren kinderen niet alleen hun lichaam te beheersen, maar ook om risico’s in te schatten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Sterke grootmotorische vaardigheden leggen ook de basis voor een gezonde levensstijl op latere leeftijd, omdat ze kinderen aanmoedigen om actief te blijven en deel te nemen aan fysieke activiteiten. Daarom is het van vitaal belang om kinderen te stimuleren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden vanaf een jonge leeftijd.
 • we krijgen handige handen: Goede fijnmotorische vaardigheden zijn cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen, omdat ze een breed scala aan activiteiten in het dagelijks leven mogelijk maken, zoals schrijven, knippen, en zelfs eten met bestek. Deze vaardigheden helpen kinderen om nauwkeurigheid, controle en coördinatie van kleine spieren te ontwikkelen, zoals die in de handen en vingers. Door middel van fijnmotorische activiteiten, zoals tekenen, knutselen en het manipuleren van kleine voorwerpen, oefenen kinderen niet alleen hun handvaardigheden, maar stimuleren ze ook hun creativiteit en verbeeldingskracht. Sterke fijnmotorische vaardigheden leggen ook de basis voor latere academische prestaties, zoals lezen en schrijven. Daarom is het van groot belang om kinderen te stimuleren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden vanaf een jonge leeftijd.
 • een gezonde geest in een gezond lichaam: Het vinden van ontspanning en rust is essentieel voor de mentale gezondheid en welzijn van kinderen. Door middel van ontspannings- en relaxatietechnieken leren kinderen hoe ze stress kunnen verminderen, emoties kunnen reguleren en innerlijke rust kunnen vinden. Dit bevordert niet alleen een gevoel van kalmte en welzijn, maar versterkt ook het vermogen van kinderen om zich te concentreren en te leren. Door middel van activiteiten zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en yoga, ontwikkelen kinderen belangrijke copingvaardigheden die hen helpen omgaan met uitdagingen in het leven. Sterke ontspannings- en relaxatievaardigheden leggen ook de basis voor een gezonde emotionele ontwikkeling en zelfbewustzijn op latere leeftijd. Daarom is het van groot belang om kinderen te leren hoe ze mentale rust kunnen vinden en ontspanning kunnen integreren in hun dagelijkse leven.
 • Samen is altijd veel leuker dan alleen: Een sterke band tussen ouder en kind vormt de basis voor een gezonde ontwikkeling, waarbij gedeelde ervaringen en positieve interacties vertrouwen en genegenheid opbouwen. Deze verbinding stimuleert niet alleen de emotionele groei van het kind, maar bevordert ook een gevoel van verbondenheid en samenhorigheid binnen het gezin. Verder leren kinderen door interactie met elkaar hoe ze zich kunnen verbinden, samenwerken en empathie tonen, wat cruciaal is voor het ontwikkelen van gezonde sociale vaardigheden en relaties op latere leeftijd. In essentie is het creëren van een omgeving die deze verbindingen bevordert van onschatbare waarde voor de algehele ontwikkeling en welzijn van kinderen.

2 formules

Zomerpret@home

Mail

Krijg inspirerende opdrachten via mail.

27

,

00

ipv

47

,

00

 • 47 keer inspirerende opdrachten
 • 1 of meerdere activiteiten per mail
 • per activiteit verschillende niveaus
 • voor peuters/kleuters, kinderen en tieners

Instagram

Krijg toegang tot een exclusief instagram account

47

,

00

ipv

77

,

00

 • 47 keer inspirerende opdrachten
 • 1 of meerdere activiteiten per mail
 • per activiteit verschillende niveaus
 • voor peuters/kleuters, kinderen en tieners
Extra
 • kans om een goodie bag te winnen op 8 juli (de dag dat Mieke 47 jaar wordt)
 • 8 tips over materialen om de ontwikkeling te stimuleren
 • 7 leuke extra video opdrachten
 • 77 dagen de mogelijkheid om vragen te stellen aan een kinderkinesitherapeut via instagram DM (van 1 juli tem 15 september 2024)
 • toegang tot deze instagram pagina tem 30 september 2024

Inspiratiemails

Schrijf je in voor deze mails